Ky është Kalendari i Gjenocidit në Kosovë të cilin e kanë zbatuar forcat serbe gjatë luftës së fundit.

Kjo listë do të plotësohet në të ardhmen, meqenëse nuk i përmbledh gjithë ato tmerre që ka përjetuar populli shqiptar i Kosovës.
28 Shkurt - 1 Mars 1998

Likoshan dhe Qirez

24 viktima civile

5-7 Mars 1998

Prekaz

59 viktima civile, 55 të familjes Jashari

25 maj 1998

Lybeniq

10 viktima civile (Kjo është maskara e parë)

18 korrik 1998

Fortesë (ish Bellacerkë)

12 viktima civile

26 gusht 1998

Rancë (Shtime)

11 viktima civile

27 gusht 1998

Kleçkë

8 të vrarë dhe mbi 30 të plagosur, viktima civile

15-17 shtator 1998

Shalë e Bajgorës

12 viktima civile

22-24 shtator 1998

Çyçavicë

24 viktima civile, 6 të mbytur me çekan në kokë

26 shtator 1998

Gullboc (Malishevë)

14 viktima civile

26 Shtator 1998

Abri e Epërme

24 viktima civile të familjes Delijaj

15 Janar 1999

Reçak

43 viktima civile

2 mars 1999

Leshan (Suharekë)

29 viktima civile

6 mars 1999

Reznik (Vushtrri)

9 viktima civile të cilat u dogjën

13 mars 1999

Mitrovicë

6 viktima civile

20 mars 1999

Tërrnavë (Podujevë)

4 të vrarë dhe 11 të plagosur, viktima civile

20 mars 1999

Skënderaj

29 viktima civile

24 Mars 1999

Kotlinë (Kaçanik)

26 viktima civile

24 e 25 mars 1999

Podujevë

36 viktima civile

25 mars 1999

Celinë

82 viktima civile

25 mars 1999

Fortesë (ish Bellacerkë)

46 viktima civile

25 mars 1999

Goden

28 viktima civile

25 mars 1999

Randobravë

8 viktima civile nga familja Pajaziti

25 mars 1999

Tërmje (Suharekë)

28 viktima civile

25, 26 dhe 27 mars 1999

Krushë e Madhe

241 viktima civile

26 mars 1999

Krushë e Vogël

113 viktima civile

26 Mars 1999

Padalishtë

19 viktima civile, anëtarë të familjes Imeraj

26 mars 1999

Landovicë

23 viktima civile

27 mars 1999

Mamushë

18 viktima civile

27 mars 1999

Dardhishtë (Obiliq)

11 viktima civile nga familja Rama

27 mars 1999

Gjakovë

6 viktima civile nga familja Çerkezi

27 mars 1999

Dardania I dhe II (Brezhaniku I dhe II) Pejë

46 viktima civile

28 mars 1999

Izbicë

114 viktima civile

28 mars 1999

Matiçan (Prishtinë)

21 viktima civile

28 mars 1999

Podujevë

19 viktima civile, anëtarë të familjeve Duriqi, Bogujevci, Llugaliu dhe Gashi

28-29 mars 1999

Beleg (Deçan)

46 viktima civile, të vrarë e të zhdukur

29 mars dhe 11 prill 1999

Dumnicë e Epërme

6 viktima civile

29 mars 1999

Mitrovicë

4 viktima civile

30 mars 1999

Llashticë e Gjilanit

22 viktima civile, disa të djegur për së gjalli

31 mars 1999

Burim (Bellanicë Malishevë)

34 viktima civile

31 mars 1999

Pastasel

106 viktima civile

1 prill 1999

Lybeniq (Pejë), kjo është masakra e dytë mbi këtë fshat

60 viktima civile

1 prill 1999

Cercë

6 viktima civile nga familja Rexha

2 prill 1999

Gjakovë

6 viktima civile, Nëna me 5 fëmijë të moshës 1988- 1997 nga familja Vejsa

2 prill 1999

Nagac (Rahovec)

31 viktima civile

2 prill 1999

Sopi

35 viktima civile

2-4 prill 1999

Kralan

100 viktima civile

3 prill 1999

Prishtinë (Lagja Arbëri)

7 viktima civile

4 prill 1999

Çupevë e Epërme

45 viktima civile

4 prill 1999

Popovë (Podujevë)

shumë viktima civile, të gjithë refugjatë të brendshëm

5 prill 1999

Rezallë

41 viktima civile

5 prill 1999

Kokaj (Gjilan)

6 viktima civile

6 dhe 7 Prill 1999

Lybeniq

Masakra e tretë me 100 viktima civile, prej tyre edhe gra shtatzëna dhe fëmijë nga mosha 2 vjeçare

9 prill 1999

Prroi i Rakocit dhe Lagja e Re në Kaçanik

58 viktima civile

12 prill 1999

Lubizhdë e Hasit

18 viktima civile

13 prill 1999

Fshati i Vjetër (Ferizaj)

7 viktima civile

14 prill 1999

Mitrovicë

26 viktima civile

15 e 16 Prill 1999

Sllovi dhe Lipjan

41 viktima civile

16 prill 1999

Skënderaj

13 viktima civile

16 prill 1999

Mitrovicë

9 viktima civile

17 prill 1999

Çikatovë e Vjetër

128 viktima civile

17 prill 1999

Paklek i Vjetër

41 viktima civile

17 prill 1999

Paklek i Ri

53 viktima civile

17-18 prill 1999

Hade (Obiliq)

10 viktima civile, disa të djegur të gjallë

18 prill 1999

Ribari i Vogël

25 viktima civile

18 prill 1999

Devë (Gjakovë)

7 viktima civile, familja Bobi

18 prill 1999

Bërrnicë e Epërme

6 viktima civile

19 prill 1999

Hallaq i Vogël

20 viktima civile

20 prill 1999

Makoc

42 viktima civile

21 prill 1999

Grashticë

60 viktima civile

21 prill 1999

Nakaradë e Fushë Kosovës

16 viktima civile, anëtarë të familjes Mirena

21 prill 1999

Dragaçinë (Suharekë)

11 viktima civile, pleq që u hodhën në pus të gjallë

22 prill 1999

Koliq

21 viktima civile

27 prill 1999

Mejë dhe Korenicë

rreth 500 viktima civile të ndarë nga kolona që deportohej në Shqipëri

27 prill 1999

Guskë

25 viktima civile

27 prill 1999

Dobrosh

38 viktima civile

27 prill 1999

Korenicë

65 viktima civile

30 prill 1999

Vërbovc dhe Shtuticë

275 viktima civile

1,2, 10 dhe 12 maj 1999

Nabërxhan

30 viktima civile

2 maj 1999

Studime

116 viktima civile

3 maj 1999

Bukosh

35 viktima civile

12 maj 1999

Pejë

7 viktima civile nga familja Bala

13 maj 1999

Korishë

71 viktima civile, si rezultat i përdorimit të popullatës civile si mburojë ndaj bombardimit të NATO-s nga forcat serbe

14 maj 1999

Qyshk, Pavlan dhe Zahaq (Pejë)

77 viktima civile

17 maj 1999

Carrallukë

23 viktima civile

17 maj 1999

Carrallukë

23 viktima civile, anëtarë të dy familjeve Krasniqi

21 e 22 maj 1999

Burgu i Dubravës

97 të burgosur të ekzekutuar e masakruar

22 maj 1999

Vushtrri

68 viktima civile

24 maj 1999

Vushtrri

8 viktima civile, vajza të mitura

26 maj 1999

Lagja Tusus (Prizren)

27 viktima civile dhe 247 shtëpi të djegura

31 maj 1999

Studime

12 viktima civile, Familja Gërxhaliu

8 qershor 1999

Mitrovicë

9 viktima civile

8 qershor 1999

Mitrovicë

9 viktima civile

12 qershor 1999

Pejë

7 viktima civile, prej tyre 5 fëmijë të mitur, Familja Bala