NJOFTIM

Gjenevë, 2 janar 2021 Njoftojmë të gjithë lexuesit shqiptarë se doli nga shtypi romani “Eskadronët e vdekjes”, i autorit Bardhyl Mahmuti. Në “Eskadronët e vdekjes” autori gërsheton teknikën e romanit historik dhe...

Deklaratë

ME RASTIN E DITËS SË PËRKUJTIMIT TË GJENOCIDIT NDAJ SHQIPTARËVE NË KOSOVË

Më 15 janar të vitit 1999 ndodhi njëra ndër masakrat më të tmerrshme që kishte përgatitur Serbia kundër shqiptarëve...

Falënderim publik

Të nderuar krijues, poetesha dhe poetë! Ju falënderojmë shumë që i jeni përgjigjur ftesës së Qendrës „Gjenocidi në Kosovë-Plagë e Hapur“ për të dërguar poezitë tuaja, për përmbledhjen poetike me karakter...

Deklaratë

Duke u nisur nga fakti, se gjenocidi është krimi më i rëndë që njeh njerëzimi dhe që është i ndëshkueshëm sipas të drejtës penale ndërkombëtare, Serbia si shtet ka ngritur...

Deklaratë

Gjatë luftës së viteve 1998-1999, Kosova u shndërrua në “Teatër me dyer të mbyllura” ku shteti serb vuri në skenë tragjedinë shqiptare, ndau rolet e aktorëve, dirigjoi çdo veprim në...