Kurthet terminologjike në funksion të mohimit të gjenocidit në Kosovë (eBook, PDF)

CHF 0.00CHF 10.00

Ky është një variant eklektronik i librit në formatin PDF

Ky libër mund të merret  falas. Ju mund të paguani  një donacion prej 15.00 CHF të cilat mjete do të përdoren për veprimtarinë e Qendrës “Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur”.

Category: Tags: ,
Clear

Përshkrimi

Pjesë nga fjala hyrëse

Në kujtimet e veta gjatë punës si zëdhënëse e Prokurores së Gjykatës Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë, Carla Del Pontes, Florence Hartmann informon lexuesit e saj se, më datë 3 tetor 2003, në zyrën e prokurores ishte për vizitë ministri serb i Punëve të Jashtme, Goran Svillanoviq.

Gjatë kësaj vizite ai refuzonte kategorikisht dorëzimin e arkivit të Këshillit Suprem të Mbrojtjes së Jugosllavisë, me arsyetimin se, „nëse ju ndihmojmë ta dënoni Millosheviqin për gjenocid, atëherë edhe shteti ynë do të dënohet për gjenocid nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë dhe do të duhet të paguajmë miliarda dollarë dëmshpërblim…“
Ndërsa presidenti i atëhershëm serb, Vojislav Koshtunica, mbronte tezën se „drejtësia dhe e vërteta e dëmtojnë stabilitetin në rajon dhe veprojnë kundër paqes“ (Florence Hartmann, Paix et châtiment, f. 118).[…]

Recensione

There are no reviews yet.


Be the first to review “Kurthet terminologjike në funksion të mohimit të gjenocidit në Kosovë (eBook, PDF)”