Departamenti i Historisë i Fakultetit Filozofik mbështet fuqishëm kërkesën që lulëkuqjatë jetë simbol unik përkujtimor i gjenocidit në Kosovë

Departamenti i Historisë i Fakultetit Filozofik të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” mbështet fuqishëm kërkesën që lulëkuqja me katër petale të jetë simbol unik përkujtimor i gjenocidit në Kosovë.
Ky departament nëpërmjet kësaj deklarate përkrah kërkesën e Qendrës “Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur”, drejtuar institucioneve të Kosovës që lulëkuqja me katër petale të jetë simbol unik i përkujtimit të gjenocidit në Kosovë me arsyetimin se kjo iniciativë është mëse e qëlluar, marrë për bazë thelbin e simbolit dhe mesazhin që bart ai.

Share this post