Në Ditën e përkujtimit të gjenocidit ndaj shqiptarëve të Kosovës, “Eskadronët e vdekjes” do të botohet në italisht!

Libri tashmë ka hyrë në proces të shtypit dhe më 15 janar 2024 do të jetë në duart e lexuesve.

Të dashur miq,

Pasi lexoi romanin “Eskadronët e vdekjes” të autorit Bardhyl Mahmuti, z. Isuf Zenelaj, kryetar i Shoqatës Kulturore “Zëri i Atdheut” në Montebelluna të Italisë, Eduard Jaka, koordinator i shoqatës dhe Besnik Veselaj, anëtarë i kryesisë së kësaj shoqate, u bindën për nevojën e përkthimit në italisht të këtij romani. Këtë ide e mbështetën edhe anëtarët e tjerë të kryesisë së shoqatës dhe kështu lindi nisma për grumbullimin e mjeteve financiare për përkthimin dhe redaktimin e këtij romani në italisht.

Qendra “Gjenocidi në Kosovë-Plagë e hapur” i është mirënjohëse Shoqatës Kulturore “Zëri i Atdheut” dhe falënderon donatorët e poshtëshënuar që ndihmuan në realizimin e këtij projekti.

Gjithashtu ju njoftojmë se Qendra “Gjenocidi në Kosovë-Plagë e hapur” ka marrë përsipër shpenzimet e botimit dhe të transportit nga Kosova në Itali dhe kemi bindjen e plotë se më 15 janar 2024, në Ditën e përkujtimit të gjenocidit ndaj shqiptarëve të Kosovës, 1000 ekzemplarë të romanit do të shpërndahen falas.

 

Lista e donatorëve:

AZ Costruzioni (Hetem Zogaj, Treviso, Itali)

Autofficina Flli Elshani (Faruk Elshani, Treviso Itali)

Ardit Costruzioni ( Xhemajl Arifaj Treviso Itali)

Fondacioni Hasan Prishtina (Mehmet Prishtina, Kosovë)

Leon Costruzioni (Besim Arifaj,Treviso Itali)

Market Kosova (Bedri Suka Treviso Itali)

Nico Edile Sas (Besnik Veselaj, Treviso Itali)

Restorant “Laguna e Vjetër” (Gjovalin Lucaj, Laç, Shqipëri)

Ristrutturazioni Edili (Sefer Buzhala,Padova, Itali)

Roni Bau (Mentor Zenelaj,Treviso Itali)

Shoqata “Zeri i Atdheut”, (Reggio Emilia Itali)

Shoqata “Reka e Epërme”, (Bardhul Durmishi, Trento Itali)

Shoqata Atdhetare “Ilirida”, (Foligno Itali)

Shkolla shqipe “Scanderbeg Parma”, (Itali)

Shkolla Shqipe “Gjergj Fishta” (Levico Terme, Itali)

Shoqata “Mëmëdheu”, (St. Gallen, Zvicër)

Unique Motrat Zenelaj, (Treviso, Itali)

Agim Bajrami (Itali)

Agim Fetaj (Itali)

Agron Gashi (Zvicër)

Albi Shala(Itali)

Andi Shala (Itali)

Artan Gashi (Itali)

Avdyl Shalaj (Itali)

Avdullah Hajdari (Itali)

Avni Shala (Itali)

Bajram Gashi (Itali)

Bashkim Ramaj (Itali)

Bekim Bajraktari (Itali)

Beqir Arifaj (Itali)

Brahim Hoxha (Itali)

Bleron Shala (Itali)

Hasan Maliqaj (Itali)

Driton Zenelaj (Itali)

Eduard Jakaj (Itali)

Eduard Mazrekaj (Itali)

Fiton Jashari (Itali)

Flori Gashi (Itali)

Hafiz Hajdini (Itali)

Hasip Dauti(Itali)

Isuf Zenelaj (Itali)

Jeton Guraziu (Zvicër )

Kushtrim Bylykbashi (Zvicër )

Kushtrim Kiçina (Itali)

Mehdi Duriqi (Itali)

Mentor Zenelaj (Itali)

Muhamerr Murtezani (Itali)

Nereida Xhakolli (Itali)

Nexhmedin Balaj (Itali)

Perparim Shala (Itali)

Qamil Xhelili (Zvicër)

Ramadan Kastrati (Itali)

Ramadan Mema (Itali)

Reshat Tafaj (Itali)

Sahit Topalli (Itali)

Sali Topalli (Itali)

Sedat Cikaqi (Itali)

Sedat Hysenaj (Itali)

Sejdi Shala (Itali)

Sokol Sahiti (Itali)

Sylejman Berisha (Itali)

Shefqet Hasanaj (Itali)

Shqipron Zenelaj (Itali)

Valon Ymeraj (Itali)

Ylber Gashi (Itali)

Zymer Bylykbashi (Kosovë)

 

Qendra “Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur”

Share this post