FALËNDERIM

Në emisionin Oxygen në Klan Kosova e që moderohet nga Besim Dina, i ftuari i tij i radhës ishte Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, zoti Faton Peci. Në pyetjen...

LULËKUQJA E KOSOVËS

Flamur Gashi e ka mbështetur propozimin e Qendrës "Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur" që lulëkuqja me katër petale të bëhet simbol unik i përkujtimit të gjenocidit në Kosovë

Flamur...

Urime 28 Nëntori!

Të dashur shqiptarë, Në këtë datë të kurorëzimit të sakrificave për avancimin e të drejtave tona kombëtare, përkujtojmë heronjtë dhe dëshmorët e kombit që ranë në luftë për realizimin e aspiratave...

Bardhyl Mahmuti ESKADRONËT E VDEKJES

Vepër e një rëndësie të madhe historike

(Bardhyl Mahmuti, «Eskadronët e vdekjes», botuar nga Qendra Gjenocidi në Kosovë-Plagë e Hapur, 2021) Ismet Rashiti Mund të them pa frikë se romani me titull «Eskadronët e vdekjes» i autorit, Bardhyl Mahmuti...

Operacioni “Spastrimi”

Nga vetëvrasja në shkallët e Kuvendit të Serbisë më 2002 e deri te zgjedhjet e vitit 2022, shteti serb ka një të përbashkët: spastrimin e kufomave shqiptare dhe shpëlarjen e...

Njoftim

Me rastin e ditës së përkujtimit të Gjenocidit në Kosovë, Qendra „Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur“ fton të gjithë shqiptarët që më 15 janar 2022 duke filluar nga...

NË MBËSHTETJE TË PROTESTËS SË NEW YORKUT

Dhuna seksuale-formë e gjenocidit!

Sipas të gjitha normave juridike me karakter ndërkombëtar që përkufizojnë krimin e gjenocidit (Konventa për Parandalimin dhe Dënimin e Krimit të Gjenocidit, Statuti i Gjykatës Penale Ndërkombëtare...

22 vjet nga zhdukja e Ukshin Hotit

Të zhvillohen hetime të detajuara për të ndriçuar fatin e Ukshin Hotit

Sot u bënë 22 vjet që kur intelektuali i shquar Ukshin Hoti u lirua nga burgu në të cilin...